Avtalsrörelsen.nu är en del av Avtalsrörelsen.nu är en del av Almega

Frihet och inflytande ger Praktikertjänst nöjda medarbetare

Praktikertjänst hamnar på plats 15 i Universums ranking över de bästa arbetsgivarna i Sverige. Enligt Praktikertjänsts vd Carina Olson är nyckeln till framgångarna professionalism, nytanke, omtanke och frihet. ”Jag tror att många känner stolthet över att tillhöra ett bolag som påverkar vården till det bättre”, säger Carina Olson.


Carina är övertygad om att en bidragande anledning till den starka placeringen är ägarmodellen, som Praktikertjänst haft i över 60 år. Bolaget har ett decentraliserat styre där varje enhet drivs efter lokala förutsättningar.

– Frihet, medbestämmande och korta beslutsvägar ligger i vårt DNA, och jag tror att det är det som syns i den här undersökningen. Så det är otroligt kul att det får genomslag, säger Carina Olson.

Läs hela intervjun här: